Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 13:04

Α.ΦΩΚΑΣ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ 'Αυτός ο δρόμος-καρμανιόλα αποτελεί ντροπή για το Νομό Θεσσαλονίκης"

Την άθλια κατάσταση του οδοστρώματος, τον ανεπαρκή φωτισμό και την πλημμελή σήμανση στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας καταγγέλλει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

Ο κ. Φωκάς επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος οδικός άξονας που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και διέρχεται μέσα από πολλούς οικισμούς του Νομού Θεσσαλονίκης έχει επιβαρυνθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και της διέλευσης βαρέων οχημάτων, που επιλέγουν την εναλλακτική αυτή ώστε να αποφεύγουν τα διόδια στη νέα Εθνική Οδό. Οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα σε συνδυασμό με την απουσία των απαραίτητων πινακίδων οδοσήμανσης έχουν ως δυσάρεστο επακόλουθο πολλά τροχαία ατυχήματα που έχουν οδηγήσει ακόμη και σε θανάτους. Ο κ. Φωκάς ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την ταχεία αποκατάσταση του οδοστρώματος, την εγκατάσταση επαρκούς και λειτουργικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού και την τοποθέτηση των απαραίτητων πινακίδων σήμανσης.

Σε σχετική δήλωση του υπογραμμίζει τα εξής: «Αυτός ο δρόμος-καρμανιόλα αποτελεί ντροπή για το Νομό Θεσσαλονίκης, Μιλάμε ξεκάθαρα για έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες του Αγίου Βασιλείου, της Γερακαρούς, του Βασιλουδίου, της Μαδύτου, της Ν. Απολλωνίας, του Στίβου, όλων των οικισμών κάτω από τις λίμνες που εξυπηρετεί το οδικό αυτό δίκτυο. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς: 1) Υπουργό Εσωτερικών και 2) Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Επικινδυνότητα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Πολλά είναι τα παράπονα των οδηγών που χρησιμοποιούν την Παλαιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Θεσσαλονίκης-Καβάλας για την ποιότητα του οδοστρώματος, την ανεπάρκεια του φωτισμού, την πλημμελή σήμανση και τη μηδαμινή συντήρηση (μη καθαρισμός των πρανών από κλαδιά και χόρτα)· ενώ σημειώνονται και πολλά τροχαία ατυχήματα, από τα οποία προκαλούνται μικρές ή μεγαλύτερες υλικές ζημιές, αλλά ακόμα και θάνατοι ή τραυματισμοί.

Επειδή ο συγκεκριμένος οδικός άξονας εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς του νομού Θεσσαλονίκης που βρίσκονται νότια από τις λίμνες, και σε κάποια μάλιστα σημεία του περνάει μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Επειδή το οδόστρωμα σε πολλά σημεία του έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από τα βαρέα οχήματα που επιλέγουν ακόμη το συγκεκριμένο οδικό άξονα για να αποφύγουν τα διόδια, καθώς η ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας δεν αναγράφεται ρητά στην υπουργική απόφαση που προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 1000 ευρώ για τη χρησιμοποίηση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να τοποθετηθούν όλες οι απαραίτητες πινακίδες οδοσήμανσης στην ΠΕΟ;

2. Θα μεριμνήσουν ώστε να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές που έχει υποστεί το οδόστρωμα, αλλά και να εγκατασταθεί –και να καταστεί πλήρως λειτουργικό– επαρκές δίκτυο ηλεκτροφωτισμού;

3. Θα υπάρξει άμεση μέριμνα για τη συντήρηση καταρχάς του δικτύου με τον καθαρισμό των πρανών από κλαδιά και χόρτα;

Ο ερωτών βουλευτής

Αριστείδης Χ. Φωκάς

Β’ Θεσσαλονίκης- Ένωση Κεντρώων

seleo.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas