Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 22:05

Οι μαθητές του δήμου Λαγκαδά να συμπεριληφθούν στα σχολικά συσσίτια

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για να συμπεριληφθούν και τα παιδιά του Δήμου Λαγκαδά στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης αναμένεται να ζητήσει ο δήμαρχος, Ιωάννης Καραγιάννης.
Όπως δήλωσε ο κ.Καραγιάννης στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" έχει ήδη γίνει επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως το αίτημα του Δήμου Λαγκαδά θα γίνει αποδεκτό.

"Εμείς θα καταθέσουμε τεκμηριωμένα τις θέσεις μας, τα κριτήρια που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να εφαρμοστούν και θα ζητήσουμε να συμπεριληφθούν τα παιδιά του Δήμου Λαγκαδά σ' αυτό το πρόγραμμα, γιατί έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους άλλους Δήμους. Εάν δεν είναι εφικτό, να γίνει αναλογική κατανομή των συσσιτίων σε όλα τα παιδιά των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι δίκαιο και λογικό το αίτημα μας, θα το καταθέσουμε στο γραφείο του πρωθυπουργού και νομίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτό", δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι μαθητές του Λαγκαδά θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα σχολικά συσσίτια καθώς η περιοχή "έχει πληγεί από την ανεργία, έχουν κλείσει οι περισσότερες βιομηχανικές μονάδες, υπάρχουν ζητήματα στον ορεινό όγκο. Τα ποσοστά ανεργίας τεκμηριωμένα είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, άρα αντικειμενικά και τεκμηριωμένα είμαστε στο περίπου 15% των Δήμων που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα".

Α. Καρυπίδου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas