Ουράνιο εντοπίστηκε στο νερό στο χωριό Νυμφόπετρα του δήμους Βόλβης και τον Νοέμβριο ανακοινώθηκε στους κατοίκους πως το νερό είναι ακατάλληλο.
Η ΔΕΥΑ του δήμου Βόλβης ενημερώνει τους κατοίκους ότι κατόπιν προβλήματος, που παρουσιάστηκε στην γεώτρηση του δικτύου που εδρεύει την Τ.Κ. Νυμφόπετρας, να μην χρησιμοποιούν το νερό ως πόση, ούτε και για μαγείρεμα, αναφέρει ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Β που εκδόθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2018.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Β θα ενημερώσει τους κατοίκους για το ζήτημα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Star, οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας στη Βόλβη κουβαλούν εμφιαλωμένο νερό ακόμη και για να κάνουν μπάνιο.

Την ίδια ώρα η αρμόδια υπηρεσία κάνει γεωτρήσεις για να λύσει το πρόβλημα.

Ο δήμος έχει ξεκινήσει την αναζήτηση νέων πηγών και την μεταφορά με αγωγό, νερού από τον Προφήτη ανέφερε μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.
thestival.gr

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ | 19 & 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ | 21 & 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΧΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Παρ΄όλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.
Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται:
Στο ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ (κεντρική πλατεία) στις 19 & 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Τηλέφωνο για ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 2393 330225 (10.00-13.30)
Στο ΣΟΧΟ (κεντρική πλατεία) στις 21 & 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Τηλέφωνο για ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 2395 330149 & 2395 330145 (10.00-13.30)
Τα ραντεβού κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.
Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Ο Ν.4548/2018 καθιέρωσε νέο πλαίσιο Ανωνύμων Εταιρειών που ισχύει
από 1/1/2019, αντικαθιστώντας τον Ν.2190/1920, που κωδικοποιήθηκε δεκάδες φορές μετά από έναν αιώνα περίπου ζωής.

Το βιβλίο με τίτλο "ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ" αποτελεί ένα έργο πολύμηνης προσπάθειας ομάδας εξειδικευμένων νομικών. Η φιλοσοφία συγγραφής αφορά την ενδελεχή ανάλυση, την ερμηνεία όλων των θεμάτων με παράθεση παραδειγμάτων,
υποδειγμάτων, ορισμών.

Κατά την επιμέλεια των θεμάτων η συγγραφική ομάδα δεν παρασύρθηκε στην εύκολη παράθεση των κειμένων του νόμου και της αιτιολογικής έκθεσης. Αναπύσσονται ολοκληρωμένοι ορισμοί από τον συνδυασμό διατάξεων, βιβλιογραφίας και της κοινής πείρας, ενώ η ανάλυση γίνεται σε βάθος.

Tα υποδείγματα είναι κατά το δυνατόν πρακτικά και σκοπό έχουν να
βοηθήσουν στη σύνταξη κειμένων τηρώντας τους βασικούς κανόνες και
αρχές του Ν.4548/2018.

Ενδεικτικά αναπτύσσονται:
1. Νέο ελάχιστο Μ.Κ. και κατάργηση ανώνυμων μετοχών
2. Απεριόριστη διάρκεια εταιρείας
3. Νέο πλαίσιο ευθύνης μελών Διοικητικού Συμβουλίου
4. Μονομελές Διοικητικό Όργανο
5. Τηλεδιάσκεψη Γενικής Συνέλευσης με ηλεκτρονικά μέσα
6. Ελατωματικότητα αποφάσεων Γενικής Συνέλευσης
7. Έκδοση Ομολογιακού Δανείου
8. Νέα δικαιώματα Μετόχων

Συγγραφική ομάδα:
ΠΑΣΧAΛΗΣ ΜΙΧΑΛOΠΟΥΛΟΣ, Δικηγόρος
ΔΗΜHΤΡΙΟΣ ΤΣΑΠAΡΑΣ, Δικηγόρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟYΛΟΥ, Δικηγόρος

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 10:00

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΣΤΑ ΛΑΓΥΝΑ

Φωτιά ξέσπασε στις 4.30 τα ξημερώματα στον δεύτερο όροφο μεζονέτας στα Λαγυνά.
Από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς η σκεπή. Στο σημείο βρέθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς.
seleo.gr

Δυο έξυπνοι τρόποι για να προσθέσεις τα Ρώσικα στο βιογραφικό σου

Ρεσεψιονίστ, Σερβιτόροι, καμαριέρες, bartender/ barista, Spa therapist

Επιθυμητά προσόντα:Η γνώση Ρώσικων θα θεωρηθεί ιδιαίτερο προσόν….

Αν έχεις αρχίσει να ψάχνεις τις αγγελίες για δουλειά σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στη Χαλκιδική,  θα έχεις διαπιστώσει ότι η γνώση των Ρωσικών, σε οποιαδήποτε ειδικότητα, θεωρείται “επιπλέον ή ιδιαίτερο προσόν”.


Οι αφίξεις των Ρώσων επισκεπτών στη Χαλκιδική τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Μάλιστα, οι Ρώσοι είναι σήμερα τρίτοι σε αεροπορικές αφίξεις μετά από τους Γερμανούς και τους Βρετανούς.


Αυτή η πραγματικότητα έχει διαφοροποιήσει και τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να διαθέτει όποιος επιθυμεί να εργαστεί στον κλάδο του Τουρισμού. Αν παλαιότερα γνωρίζοντας κάποιος αγγλικά και γερμανικά μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση εργασίας σε ένα καλό ξενοδοχείο ή εστιατόριο, σήμερα δεν είναι αρκετό.

Προλαβαίνω;

Είναι γνωστό ότι το να μάθεις μια ξένη γλώσσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αν όμως θέλεις να αποκτήσεις ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους, τότε υπάρχουν τρόποι αρκεί να το βάλεις στόχο και να το τολμήσεις.


Τί μπορώ να κάνω;

Καταρχήν ανέλαβε άμεσα δράση γιατί η έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν είναι πολύ κοντά! Ο χρόνος είναι λίγος, επομένως μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Αναζήτησε τη λύση που ταιριάζει περισσότερο σε σένα, ανάλογα με την καθημερινότητα και τις άλλες σου υποχρεώσεις .  


Είναι σίγουρο ότι μέσα σε 2 μήνες δεν θα προλάβεις να μάθεις να μιλάς ρώσικα. Μπορείς ωστόσο να μάθεις κάποιες βασικές φράσεις που θα σε βοηθήσουν στην εργασία σου και θα σου δώσουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά με τους πελάτες π.χ. για μια παραγγελία, για μια κράτηση δωματίου ή στο ταμείο ενός εμπορικού καταστήματος.


Πώς θα το καταφέρω;

1ος τρόπος

Στο διαδίκτυο θα βρεις σε πολλά sites τις βασικές φράσεις στα ρώσικα κατηγοριοποιημένες, ανάλογα με την περίσταση π.χ καλωσόρισμα, συστάσεις, στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο κλπ.


Επίσης, υπάρχει γραμμένη η προφορά τους στα ελληνικά, ώστε να μπορείς να τις απομνημονεύσεις. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και ηχητικό ώστε να μάθεις να τις αναγνωρίζεις σε έναν διάλογο και να τις προφέρεις  σωστά.


2ος τρόπος

Αν αυτή η λύση σου φαίνεται … λιγάκι δύσκολη, υπάρχει και άλλος τρόπος. Μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιοπρόγραμμα εκμάθησης Ρωσικών για τον Τουρισμό.

Αυτά είναι συνήθως σύντομα σεμινάρια, διάρκειας 2 έως 3 μηνών, στα οποία εξασκείσαι κυρίως στον προφορικό λόγο σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό και τη φιλοξενία.


Επίσης μπορεί να σου δίνουν και τη δυνατότητα απόκτησης κάποιου πιστοποιητικού, που θα μπορέσεις νααξιοποιήσεις στο βιογραφικό σου.  

Το πρόγραμμα του ExpertinDanas για τα Ρώσικα για τον Τουρισμό καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονται στον Τουρισμό και δεν είχαν έως τώρα επαφή με τα ρώσικα. Έχει σχεδιαστεί ώστε να: 

  • έχει μικρή διάρκεια, μόλις 2 μήνες
  • είναι οικονομικό 
  • είναι ευέλικτο και αποτελεσματικό 

Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.


Όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις, το βασικό είναι να βάλεις στόχο και να επιμείνεις σε αυτόν.

Η επιτυχία δεν έρχεται μόνη της, θέλει υπομονή και επιμονή.

Κάνε κι εσύ ένα βήμα προς την επιτυχία σου!

Μαθήματα Ρώσικων για τον Τουρισμό για αρχάριους στο Λαγκαδά.

Ουσιαστική γνώση - Σίγουρη επιτυχία μόνο σε δύο μήνες!

Μάθε πώς στο 23940 25472 ή δες εδώ περισσότερες πληροφορίες

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της αποκεντρωμένης λειτουργίας των Δημοτικών Ενοτήτων και του συντονισμού των θεμάτων Αθλητισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας του Δήμου Λαγκαδά, οι παραπάνω αρμοδιότητες υπάγονται σε ενιαία Αντιδημαρχία και θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Στάθη Γεωργιάδη.
Την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ηλίας Τζαγγάνας.

Γιά κάθε ἐναπομείνασα γρηγοροῦσα συνείδηση εἶναι ὁλοφάνερο πλέον, ὅτι οἱ ἀπόγονοι τοῦ Καρλομάγνου δέν τρέφουν και τά καλύτερα αἰσθήματα για ἐμᾶς τούςἝλληνες. Ἡ Εὐρωπαϊκή ἱστορία βεβαιώνει, ὅτι ἐδῶ και δώδεκα ὁλόκληρους αἰῶνες οἱ πρόγονοι τῶν σημερινῶν μας ἑταίρων δέν κάνουν τίποτε ἄλλο, ἀπό τό νά ἀπεργάζονται ἀσταμάτητα τον ἀφανισμό τῆς ἀγιασμένης Ρωμηοσύνης. Μᾶς μισοῦν. Και μάλιστα, για λόγους καθαρά πνευματικῆς και ἐκκλησιολογικῆς τάξεως, μᾶς μισοῦν θανάσιμα καί δέν τό κρύβουν.
Ἀμέτρητα εἶναι τά παραδείγματα τοῦ ἄσβεστου αὐτοῦ μίσους τῶν Δυτικῶν ἐναντίον μας, ἐναντίον τῆς Ἑλληνικότητας και τῆς Ὀρθοδοξίας. Και για τοῦ λόγου το ἀληθές ἄς ἀναφέρουμε δυό-τρία ἀπό τά πιο τελευταῖα καί πειστικά:
Πρῶτον, τήν φτωχοποίηση τῆς πανέμορφης και πάμπλουτης Πατρίδας μας μέτά λεγόμενα μνημόνια (δαιμονική ἐπινόηση τῆς ΕΕ, τοῦ ΔΝΤ και τῆς ΚΕΤ...).
Δεύτερον, την ἀπόπειρα περιφρόνησης τῆς Ὀρθοδόξου Πατερικῆς μας Παραδόσεως μέσῳ τῶν ἀποφάσεων τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης (τά πρῶτα συγχαρητήρια ἦταν τοῦ αἱρεσιάρχη τοῦ πάπα...).
Και τρίτον, την προδοσία τῆς Μακεδονίας μας με τήν παράσταση τοῦ θιάσου τῶν Πρεσπῶν (Βερολίνο, Βρυξέλλες και Οὐάσιγκτον ἐπί ποδός...).
Ὁρίστε παρακάτω καί μερικά ἱστορικά γεγονότα ἀπό τις διαχρονικές σχέσεις Δύσεως και Ρωμηοσύνης, πρός διευκόλυνση τῆς ἐρμηνευτικῆς τῶν προαναφερθέντων παραδειγμάτων.
Στά 820,τά στρατεύματα τοῦ Καρλομάγνου με την δύναμη τῶν ὅπλων διώκουν τον Ὀρθόδοξο τότε πάπα Ρώμης και ἐγκαθιστοῦν Φράγκο πάπα, αἱρετικό, πρᾶγμα πού συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Τό 1204,μέ πρόσχημα τίς λεγόμενες σταυροφορίες, Θεσσαλονίκη καί Κωνσταντινούπολη τίς καταστρέφουν ἐντελῶς. Τά βαρβαρικά δυτικά στρατεύματα δεν ἄφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα. Καταλήστεψαν τίς δυό μεγαλύτερες πόλεις τῆς Ρωμηοσύνης και μέτά ἀρπαγέντα πλούτη ἵδρυσαν τις τράπεζες ἐκεῖνες, πού σήμερα συνεχίζουν τό εἰς βάρος μας ληστρικό και ἀπάνθρωπο ἔργο τους.
Στην Φερράρα, δεκαπέντε χρόνια πρίν ἀπό την Ἅλωση, ὑπό καθεστώς ὀμηρείας και ψευδῶν ὑποσχέσεων περί βοηθείας, καταβασσανίζουν τούς ἀπεσταλμένους τῆς Πόλης και τους ἐπιβάλλουν μια ’’ἕνωση’’, πού εὐτυχῶς, χάρις στον Ἅγιο Μᾶρκο τον Εὐγενικό, δέν ἵσχυσε ποτέ.
Μετά την ἀπελευθέρωσή μας ἀπό τον τουρκικό ζυγό, οἱ Δυτικές δυνάμεις (παπικοί καί προτεστάντες) ἐγκαθιστοῦν στην ἐλεύθερη Ἑλλάδα βασιλιά δικό τους. Διορίζουν δικούς τους διοικητικούς καί στρατιωτικούς ἐπιτρόπους, δικούς τους ἰθαγενεῖς βουλευτές και δική τους ἐκκλησιαστική διοίκηση. Κλείνουν πάνω ἀπό τετρακόσια Μοναστήρια και τά τιμαλφή τῶν μοναστηριῶν αὐτῶν παίρνουν τό δρόμο τους για τά θησαυροφυλάκια ἤ τά σαλόνια τῶν παππούδων τῶν σημερινῶν μας’’ἑταίρων’’. Καί δέν φτάνουν ὅλα αὐτά, ἀλλά κανονίζουν πολύ γρήγορα νά βγάλουν ἀπό την μέση και τόν μοναδικό μας Κυβερνήτη, τον ἅγιο τῆς πολιτικῆς, τον Ἰωάννη Καποδίστρια.
Ἀπό τότε μέχρι και σήμερα, ζοῦμε δυστυχῶς κάτω ἀπό φρἀγκικη ἐπιτροπεία. Μια ἐπιτροπεία γεμάτη μῖσος ἐναντίον μας, παθιασμένη με το ὄνειρο τοῦ πλήρους ἀφανισμοῦ τῆς Ρωμηοσύνης.
Διακόσια χρόνια τώρα, εἴτε με πολέμους εἴτε με ἀπάτη καί δόλο, κρατᾶνε διαρκῶς τήνΠατρίδα μας μέσα στήνφτώχεια, μέσα στην ἀνασφάλεια, μέσα στη μιζέρια και την παντοειδή ἐξάρτηση. Διακόσια χρόνια τώρα, δικοί τους και οἱ πολιτικοί μας ἄρχοντες, δικό τους καί τό σύστημα ἐκκλησιαστικῆ ςδιοίκησης, δικός τους ἐν πολλοῖς και ὁτεχνηέντως ἄβουλος, μπερδεμένος και ἀκατήχητος Λαός.
Παρ’ ὅλα αὐτά, διακόσια χρόνια τώρα, τρῶνε οἱ ἄτιμοι οἱ ἐχθροί μας, μένει ὅμως και μαγιά. Μαγιά, πού κρατάει ζωντανή και δυνατή ὁλόκληρη τήν ζύμη. Μαγιά, πού δέν ξύνισε ποτέ, ἐδῶ και τρεισήμισιχιλιάδες χρόνια. Μαγιά, πού βγάζει ψωμί γλυκό σαν και την γλυκειά μας Πατρίδα, την Ἑλλάδα. Ἀπόδειξη, τά ἀναρρίθμητα ἔνδοξα γεγονότα τῆς ἀργόσυρτης ἱστορικῆς μας διαδρομῆς.
Μαρτυρήσαμε, ὡς λαός, και τουρκοκρατία και ἐμφυλίους και γενοκτονία καί κατοχή, ἀλλά σε πεῖσμα τῶν ἄσπονδων ἐχθρῶν μας, ἔστω και ἀσθενικῶς, κρατιόμαστε ἀκόμα ὄρθιοι. Και κρατιόμαστε ὄρθιοι, διότι ἁπλά, παρά τις ἀντιξοότητες, συνεχίζουν ἀκόμα και γεννιοῦνταιἝλληνες, τῶν ὁποίων οἱ καρδιές χτυπᾶνε στον ἴδιο ρυθμό με τον ρυθμό τοῦ Μαρμαρωμένου Βασιλιά, τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦΑἰτωλοῦ, τοῦ Μακρυγιάννη, τοῦ Κολοκοτρώνη, τοῦ Παπουλάκου, τοῦ Τάσσου Παπαδόπουλου, τοῦ Ἁγίου Παϊσίου, τοῦ Κωνσταντίνου Κατσίφα και τόσων ἄλλων Ἁγίων και Ἡρώων τῆς Πατρίδας μας.

Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι ἀρνοῦνται να παραμείνουν ἁπλοί θεατές στην ἀπόπειρα διαγραφῆς Πατρίδων(*).
Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι δεν ἀνέχονται πλαστογράφηση τῆς Ἱστορίας και ἀπεμπόληση προαιωνίων δικαιωμάτων.
Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι γρηγοροῦντες ἀντιδροῦν σθεναρά σέ κάθε ἀπόπειρα νοθείας τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεώς μας.
Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι αἰσθάνονται ἄβολα, ὅταν ὁ πατριωτισμός λοιδορεῖται και ἡ ἀναφορά στις ρίζες μας προβάλλεται ὡς σοβινισμός(*).
Εἶναι οἱ Ἕλληνες τῶν ἡμερῶν μας, οἱ ὁποῖοι βδελύσσονται τήν προδοσία, γι’ αὐτὀ και βροντοφωνάζουν:
ΟΧΙ στήν παναίρεση τοῦ οἰκουμενισμοῦ και στίςἀσχήμιες τίς ἐκλησιολογικές τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης.
ΟΧΙ στόν δημογραφικό ἀφανισμό τῆς Πατρίδας μας, πού μαγειρεύεται στίς Βρυξέλλες καί τό Βερολίνο με ἀρχιμάγειρα τήν σπορά τοῦ Καρλομάγνου.
ΟΧΙ στήν παράδοση τοῦ Ὀνόματος τῆς Μακεδονίας μας σέ κλέφτες καί καταπατητές.
ΟΧΙ στούς προσκυνημένους ἰθαγενεῖς ἀξιωματούχους, πού ἑτοιμάζονται νά σερβίρουν στόν Λαό μας τήν προδοσία μασκαρεμένη σέ ἐθνικό τάχα συμφέρον.

12.01.2019
__________________________________________
(*) Ἀπόσπασμα ἀπό ὁμιλία τοῦ εὐπατρίδη Κύπριου ἰατροῦ Βάσου Λυσσαρίδη.

Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2019 η εκδήλωση στα Λουτρά Λαγκαδά με θέμα το «Προσύμφωνο των Πρεσπών και οι Επιπτώσεις του» και κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Λυγερό.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν με τη στήριξη του Δήμου Λαγκαδά, ο Ποντιακός Σύλλογος Πολυδενδρίου Λαγκαδά, ο Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας» και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λαγκαδά, ενώ υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής:
1.Σαρακατσάνων Επαρχίας Λαγκαδά "ΤΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΛΦΙΑ".
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου Ασκού "Ο ΦΑΡΟΣ"
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Πέντε Βρυσών Λαγκαδά.
4. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρακοντίου Λαγκαδά.
5. Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ζαγκλιβερίου.
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσαυγής.
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού
8. Ένωση Ποντίων Πολίχνης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης εκ μέρους των συλλόγων έκανε ο Γιάννης Καραγιαννίδης, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Την ομιλία του κ. Λυγερού προλόγισε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λαγκαδά Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς.
Στη συνέχεια ο Νίκος Λυγερός μίλησε αναλυτικά για τα κρίσιμα στοιχεία της Συμφωνίας για το Σκοπιανό.
“Τώρα που τελείωσε η διαδικασία της ψηφοφορίας στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματός τους, τώρα που δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για οποιαδήποτε πολιτική αδράνεια και εθνική απραξία, τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό και για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Δεν υπάρχει καμία επιλογή για αυτόν τον αγώνα εκτός από την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Οι Σκοπιανοί λειτούργησαν όπως το είχαμε προβλέψει, λόγω των οφελών που τους δίνει το Προσύμφωνο και το ίδιο και οι Αλβανοί των Σκοπίων που ζήτησαν να καταγραφεί επίσημα ότι τα Σκόπια είναι πολυεθνικό κράτος. Έτσι ενώ είχαν μόνο την αλβανική γλώσσα ως επίσημη, τώρα θα έχουν και την εθνότητα. Δηλαδή οι Αλβανοί πήραν από τους Σκοπιανούς ό,τι οι Σκοπιανοί πήραν από την κυβέρνηση. Για την συγκυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και θα αποχωρήσει προκαλώντας το θέμα της δεδηλωμένης και της επιλογής της ψήφου εμπιστοσύνης και ψήφου ανοχής με το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός πρέπει και πάλι να ενεργοποιηθεί μέσω ενός τεράστιου Συλλαλητηρίου ή ακόμα και μέσω γενικής απεργίας αν χρειαστεί, για να πετύχουμε τον κλειδωμένο στόχο της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών.”

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους πολιτιστικούς μας συλλόγους για τη συνολική τους δράση, την καλή συνεργασία και τις κοινές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν με τον Δήμο για τη Μακεδονία:
“ Ήμασταν μαζί στην Πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη, στις Πρέσπες. Μαζί οργανώσαμε και τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία του Λαγκαδά στις 6 Ιουνίου 2018, όπου Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, οργανωμένοι φορείς και κοινωνία, ενώσαμε τις φωνές μας σε ένα κοινό μήνυμα, ενωτικό και ειρηνικό. Σε μια αλήθεια: Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.
Η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική ήττα με πολλαπλές, αρνητικές συνέπειες για τη χώρα μας. Οι πάγιοι διαπραγματευτικοί όροι της Ελλάδας που ήταν σταθερά οι κόκκινες γραμμές της στο παρελθόν, μπήκαν στην άκρη. Με τη Συμφωνία αυτή εκχωρείται – με τη σφραγίδα της Ελλάδας πια – μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους γείτονές μας. Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Μακεδονία μας. Κανείς δεν μπορεί να διαπραγματεύεται την ιστορία μας ”.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πρ. αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παπάς ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια "ενοχοποιήσης" Ποντιακών συλλόγων για την έντονη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια.

Η Μακεδονία μας χρειάζεται όλους, δεν περισσεύει κανένας. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα για να μην περάσει το ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ απτό Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τέλος καλούμε τους βουλευτές να το καταψηφίσουν όταν έρθει στην βουλή.

 

 

Τον πρώτο της αγώνα στο 5αθλο για το 2019 θα πραγματοποιήσει η Λιάνα Παπαδοπούλου στην Τουρκία.

Με συνέπεια στον αγωνιστικό σχεδιασμό της για το επόμενο διήμερο (12 & 13/1) θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα αγωνιστεί στον πρώτο της αγώνα για το 2019.

Πρόκειται για το International Combined Events Indoor Meetings (with National Permit) που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Με την βοήθεια του Εθνικού Προπονητή Κ20 κ. Χρήστου Μελέτογλου και του Γ.Γ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Βασίλη Σεβαστή η Τούρκικη Ομοσπονδία δέχτηκε την συμμετοχή της, μάλιστα στην ανακοίνωσή της στο επίσημο site της Τούρκικης Ομοσπονδίας γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή της.

Στο πλευρό της αθλήτριας ο προπονητής της Γιώργος Σαράφης και ο πατέρας της Στέλιος θα βρίσκονται μαζί της για να φροντίσουν και ταυτόχρονα θα καμαρώσουν τη Λιάνα να αγωνίζεται για πρώτη φορά στο 5αθλο.

Καλή Επιτυχία Λιάνα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
11:10 60m εμπόδια (84cm)
12:00 Άλμα σε Υψος
14:00 Σφαιροβολία (4kg)
15:50 Άλμα σε Μήκος
16:55 800m

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 09:42

300 ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ | Διπλάσιες ποσότητες αερίου σε σχέση με τις συνηθισμένες διανεμήθηκαν τις τελευταίες ημέρες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής, ενημέρωσε τους καταναλωτές για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σχετικά με τις εγκαταστάσεις θέρμανσης κι ενίσχυσε τη λειτουργία του τηλεφωνικού της κέντρου. Επιπλέον, διασφαλίστηκε η συνεχής τροφοδότηση με CNG, μολονότι οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους -13 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά. Στην πόλη του Λαγκαδά τροφοδοτούνται ήδη με φυσικό αέριο πάνω από 300 καταναλωτές.

Σελίδα 1 από 71

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas