Ακόμη μια επεισοδιακή καταδίωξη λαθροδιακινητών που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε χτες μετά τα μεσάνυχτα, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Γύρω στη 1 τη νύχτα, στο ύψος του Βασιλουδίου, αστυνομικοί έκαναν σήμα σε δύο ΙΧ να σταματήσουν, ωστόσο οι οδηγοί τους το αγνόησαν και συνέχισαν την πορεία τους. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι και τη δυτική Θεσσαλονίκη όπου το ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις παράτυποι μετανάστες προσέκρουσε σε τοίχο, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Δύο από τους τέσσερις επιβάτες βρίσκονταν στο πορτ μπαγάζ, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το δεύτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν έξι παράτυποι μετανάστες ακινητοποιήθηκε επίσης στην περιοχή της Σταυρούπολης, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές 26 και 32 ετών, ενώ όπως προέυψε από την έρευνα, τα δύο αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα.

thestival.gr

Η θέση της γραμματείας είναι μία πολύ σημαντική θέση σε μια επιχείρηση, όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι αυτή, γιατί έχει πολλές αρμοδιότητες και άρα πολλές απαιτήσεις και πολλές ευθύνες.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό ο Γραμματέας να έχει γνώσεις και δεξιότητες σε διαφορετικά αντικείμενα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά και να διαχειριστεί με επιτυχία τις διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας.

Τι πρέπει να γνωρίζω;
Εφόσον κάποιος επιθυμεί να εργαστεί ως γραμματέας, είναι απαραίτητο να γνωρίζει....

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Με αφορμή την αναζήτηση χώρου για την επετειακή μας μουσικοθεατρική παράσταση, μιας και φέτος κλείνουμε 20 χρόνια ενεργής δράσης στη μουσική εκπαίδευση του τόπου μας με τη Μουσική Σχολή Ματθαίου Λαγκαδά, μετά λύπης μου ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει αξιοπρεπής χώρος στέγασης μιας πολιτιστικής εκδήλωσης.

Ο χώρος του Μπιλλείου είναι έρμαιο ερήμωσης και εγκατάλειψης, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει σοβαρά και υπεύθυνα να αξιοποιήσει το χώρο προς όφελος όχι μόνο των φορέων πολιτισμού, αλλά ούτε των παιδιών μας, που είναι το μέλλον του Λαγκαδά. Όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό, σύλλογοι και ιδιώτες, είναι πλέον αναγκασμένοι να στεγάσουν τα όνειρά τους στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά, που αν μη τι άλλο μόνο για εκδηλώσεις δεν προσφέρεται.

Ας μη γελιόμαστε, οι νυν φορείς εξουσίας αλλά και οι επερχόμενοι που την διεκδικούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση. Είναι ντροπή να ακυρώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω έλλειψης χώρου. ΑκόμHη περισσότερο είναι ντροπή φορείς πολιτισμού που εδρεύουν στο Λαγκαδά να αναγκάζονται να παρουσιάσουν το έργο τους στη Θεσσαλονίκη. Με την ίδια λογική να μεταφέρουμε τα εκλογικά μας δικαιώματα στη Θεσσαλονίκη μιας και εκεί μας ωθεί η αδιαφορία και η έλλειψη ενδιαφέροντος.

Τα παιδιά του Λαγκαδά έχουν ανάγκη από πνεύμονα πολιτισμού, έναντι στην απέραντη καφεδοποίηση που μαστίζει την πόλη μας. Θέλουμε να προσφέρουμε τον εαυτό μας στη διάθεση όλων των φορέων του Δήμου μας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του Μπιλλείου.
Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ως ένδειξη πολιτικού πολιτισμού να λύσουν το πρόβλημα άμεσα. Αντί να γεμίσουν το Λαγκαδά με αφίσες και φυλλάδια, να συνδράμουν σε χρόνο και χρήμα ώστε να λυθεί το ζήτημα του Μπιλλείου. Να συνεννοηθούμε όλοι οι ιδιώτες και οι πολιτιστικοί φορείς και να συνεργαστούμε. Μην αρχίσουν τις δικαιολογίες για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του κτιρίου και τις ευθύνες από τον έναν στον άλλον.

Είναι κρίμα ένα στολίδι να μείνει αναξιοποίητο λόγω της έλλειψης σχεδιασμού και προγραμματισμού. Τα παιδιά του Λαγκαδά εδώ μένουν, εδώ πηγαίνουν σχολείο, εδώ είναι το ζωτικό τους περιβάλλον. Οπότε και εδώ θέλουν να δείξουν την προσπάθειά τους. Πού θα γίνει φέτος το φεστιβάλ παιδείας; Πού θα γίνουν οι θεατρικές, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις; Κύριε δήμαρχε και αγαπητοί υποψήφιοι δήμαρχοι, τα δικά μας παιδιά πηγαίνουν σχολείο στο δήμο Λαγκαδά και θέλουν ποιοτική πρόσβαση σε χώρους ανάδειξης του πολιτιστικού τους ενδιαφέροντος. Έχετε τη βούληση και τη θέληση να βοηθήσετε; Σας περιμένουμε.

Με εκτίμηση
Ματθαίου Γεώργιος

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019
Ώρα 10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά. Χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Καραγιάννη.

Ώρα: 11:15 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Εθνικός Ύμνος.

Ώρα: 12:15 μ.μ.: Παρέλαση αντιπροσωπειών της μαθητικής νεολαίας όλων των Σχολείων του Δήμου Λαγκαδά, Πολιτιστικών Συλλόγων, Φιλαρμονικών και Τμημάτων Στρατού στον καθορισμένο χώρο παρελάσεων της οδού Λουτρών.

Παιανίζουν οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες του Δήμου Λαγκαδά

Επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Το θεατρικό έργο του Νίκου Λυγερού «Πέντε κινήσεις για μία σιωπή» παρουσιάζουν η θεατρική ομάδα «Ενωση Θεάτρου» σε συνεργασία με τον Ποντιακό Σύλλογο Πολυδενδρίου Λαγκαδά.

Πρόκειται για ένα έργο, δομημένο όπως μια μουσική σύνθεση, που πραγματεύεται το θέμα της αντίστασης της μνήμης ενάντια στην καταπίεση της λήθης, με τους ανθρώπους να μην αρκούνται στο να θυμούνται και να αποφασίζουν να μην ξεχάσουν. Μέσω αυτής της παράξενης επιλογής, οι θεατές αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της συλλογικής συνείδησης η οποία διαπερνά το τείχος των λέξεων για ν’ αγγίξει τη σιωπή.

Η παράσταση παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με στόχο «να διατρανώνουμε την αντίστασή μας σε όλους εκείνους που επιχειρούν να δολοφονήσουν τη μνήμη μας, γιατί η λήθη είναι απάνθρωπη και μόνο αν δεν συναινέσουμε στο θάνατο της μνήμης θα μπορέσουμε να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος χωρίς άλλες γενοκτονίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.

Σκηνοθέτης του έργου είναι ο κ. Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 19.30 στο χώρο του Ποντιακού Σύλλογου Πολυδενδρίου Λαγκαδά.

Έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι εάν δεν επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορείων του, απέστειλε η διοίκηση του ΟΑΣΘ στη αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως επιβεβαιώσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης.

Στο έγγραφο, που απέστειλε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, γίνεται λόγος για ιδιαίτερα προβλήματα στο οδόστρωμα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη οποιαδήποτε στιγμή στα λεωφορεία του οργανισμού που πραγματοποιούν διέλευση από την περιοχή. Το τμήμα, στο οποίο πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί το οδόστρωμα αφορά στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης (περιμετρικά του δημοτικού σταδίου και του σταθμαρχείου) και της ανώνυμης οδού εντός της Κριθιάς (από το ύψος του γηπέδου μέχρι την παιδική χαρά), επισημαίνετραι στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Χαρακτηριστικά τονίζεται, ότι "σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επανεξεταστεί η διαδρομή των λεωφορείων, αποκλείοντας τη διέλευση από τη συγκεκριμένη περιοχή, με τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών στο δήμο Λαγκαδά".
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται, ότι στη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή του δήμου Λαγκαδά, καθώς δεν υπήρχε καμία μέριμνα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου και τη διευκόλυνση του συγκοινωνιακού έργου.

Στο μεταξύ, Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υποστήριξε πως "καλά κάνει ο ΟΑΣΘ και ασχολείται με τρύπες σε δρόμους εκτός των οικισμών, αλλά ας λύσει πρώτα τα θέματα με τα λεωφορεία, με τους συμπολίτες μας που περιμένουν για ώρα στις στάσεις και δεν περνάνε τα οχήματα και μετά συζητάμε τα υπόλοιπα".

Α.Καρ.
Ε.Α.
anma.gr

Σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου Λαγκαδά από τις 15 Μαρτίου εντοπίζονται ζώα νεκρά από φόλες. Η Κατερίνα Σαμαντοπούλου ενημέρωσε το www.zoosos.gr για τον νεκρό σκύλοπου βρέθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου στον οικισμό Πετροκέρασα σε απόσταση δύο λεπτών από την κεντρική πλατεία.

Η Κυριακή Παπανικολάου μας ενημέρωσε για το σκυλί που βρέθηκε νεκρό το Σάββατο 16 Μαρτίου στη δημοτική αγορά στην οδό Σεραφείμ Τσακμάνη ενώ μας εξήγησε ότι και άλλα σκυλιά δηλητηριάστηκαν και ένα το πρόλαβαν

πηγή www.zoosos.gr

Επρόκειτο για ανήλικο πωλητή λαθραίων τσιγάρων που προσπαθούσε να διαθέσει σε περαστικούς συνολικά 79 πακέτα τσιγάρων και 4 συσκευασίες καπνού.

Τρεις ακόμα συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία για διακίνηση και πώληση λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικούς της Ασφαλείας χθες στην περιοχή της Ανάληψης και του κέντρου της πόλης δύο αλλοδαποί ηλικίας 21 και 17 ετών, διότι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση συνολικά 147 πακέτα τσιγάρα και 11 συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα σε λαϊκή αγορά του Λαγκαδά, αστυνομικός του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας , ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, συνέλαβε χθες το πρωί 17χρονο αλλοδαπό, καθώς κατείχε που διέθετε προς πώληση 79 λαθραία πακέτα τσιγάρα και τέσσερις συσκευασίες καπνού.

φωτογραφία αρχείου
www.voria.gr

Κύκλος ομιλιών με θέμα «Τα Όρια στη Σύγχρονη Εποχή» θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του πολίτικου καφέ «Ένα» στο Λαγκαδά (Λουτρών 49, Λαγκαδάς).

Τις ομιλίες θα πραγματοποιήσει η παιδοψυχολόγος Νταρή Αικατερίνη.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Πρώτη ομιλία:

«Όρια και πειθαρχία: Τι είναι και πώς εφαρμόζονται»

στις 20 Μαρτίου ώρες 19:00 - 21:00

Δεύτερη ομιλία:

«Συνεργαζόμαστε: Όταν γονείς και παιδιά είναι μαζί»

στις 17 Απριλίου ώρες 19:00 - 21:00

Τρίτη ομιλία:

«Καθημερινές προκλήσεις: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να τις αντιμετωπίσει»

στις 15 Μαΐου ώρες 19:00 - 21:00.

Οι τρεις συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του πολίτικου καφέ «Ένα» - Λουτρών 49, δίπλα στον ΟΤΕ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6978207220 κ. Βασιλική.

Ποια είναι η Αικατερίνη Νταρή

Η Νταρή Αικατερίνη αποφοίτησε το 2008 από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με πτυχιακή εργασία ‘Επίδραση σχολικού περιβάλλοντος σε τυπικά παιδιά και σε παιδιά με ειδικές αναπηρίες προσχολικής ηλικίας’.

Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά πραγματοποιώντας συνεδρίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, θεραπείας συμπεριφοράς, συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων και οικογενειακής ψυχοθεραπείας. Ταυτόχρονα έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων αποκτώντας ειδίκευση στον συντονισμό Σχολών Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων), στην ψυχολογική στήριξη παιδιών, εφήβων και οικογενειών που βιώνουν πένθος (Μέριμνα), στη μέθοδο Son - Rise (Autism Treatment center of America), στη μέθοδο Cygnet, στην Συμβουλευτική και την Παιδοψυχολογία - Παιδοψυχιατρική (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) ενώ αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται στην Συστημική - Οικογενειακή ψυχοθεραπεία (Κε. Σ. Με. Θ. Θ). Στο παρελθόν έχει αναλάβει την παράλληλη στήριξη παιδιών και υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Σωματείου ειδικής αγωγής "Η ΖΩΗ" και της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 14:02

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟ ΛΟΦΙΣΚΟ

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε ξερά χόρτα στο χωριό Λοφίσκος της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 20 Πυροσβέστες με 7 οχήματα. Από την φωτιά καίγονται και πουρνάρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της φωτιάς.

Φωτογραφία αρχείου
thestival.gr

Σελίδα 1 από 76

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas