Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 12:09

«ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ» ΣΕ 18 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δωρεάν σχολικά γεύματα λαμβάνουν από τις αρχές της εβδομάδας, με τη συγκατάθεση των γονέων τους, 2.392 μαθητές 18 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λαγκαδά.
Το πρόγραμμα σίτισης που υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, αφορά και στις 5 εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες μαθητών δημοτικού, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης χαιρέτισε την έναρξη του προγράμματος: “Γονείς και μαθητές υποδέχτηκαν θετικά το πρόγραμμα, το οποίο με τη συνεργασία και τη συνδρομή των εκπαιδευτικών των σχολείων μας εξελίσσεται ομαλά. Ο Δήμος Λαγκαδά αν και δεν συμπεριλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό των σχολικών γευμάτων, εντάχθηκε μετά από επιστολή που αποστείλαμε προς τον Πρωθυπουργό τονίζοντας τα ιδιαίτερα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας.
Αυτή τη στιγμή παρέχονται δωρεάν ζεστά γεύματα σε 18 από τα 20 Δημοτικά μας Σχολεία. Ήδη από τον Νοέμβριο του 2017 έχουμε στείλει νέο έγγραφο προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με το οποίο ζητούμε την ένταξη και των Δημοτικών Σχολείων Κρυονερίου και Λαγκαδικίων που κακώς έχουν εξαιρεθεί. Ένα αίτημα στο οποίο θα επανέλθουμε και θα απαιτήσουμε με κάθε τρόπο την ικανοποίησή του, προκειμένου να μη μείνει κανένα σχολείο του Δήμου μας εκτός προγράμματος.”

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas