Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 10:31

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΛΑΓΚΑΔΑ ΛΗΤΗΣ & ΡΕΝΤΙΝΗΣ

Επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού των 1037 ετών από την ίδρυση της επισκοπής Λητής & Ρεντίνης και των 50 ετών από την επανίδρυση της, πραγματοποιεί η Μητρόπολη Λαγκαδά στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων να έχει ως εξής:
Τρίτη 7 Νοεμβρίου

Στις 10.00 στο Κέντρο Νεότητος «Αγία Κυράννα» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τον Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Αγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» της Μητρόπολης Λαγκαδά. Μετά τον Αγιασμό, θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα: «Οικογένεια και Φύλο: Από την Αγία Γραφή στις σύγχρονες προκλήσεις».

Στις 12.30 θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Λαγκαδά και στη 13.00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και τελετή ονοματοδοσίας της Πλατείας Ηρακλείου σε «Πλατεία Υποσμηναγού Ελευθερίου Τσότρα», πεσόντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί υποδοχή ιερών λειψάνων και μέγας πανηγυρικός εσπερινός των εγκαινίων του ιερού ναού των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας (οδός Λουτρών) χοροσταούντος του κ.κ. Ιερώνυμου.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

7.00 Ακολουθία του Ορθρου και τελετή εγκαινίων του ιερού ναού των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας χοροστατούντος του κ.κ. Ιερώνυμου.

11.00 Προσφορά - παράδοση του ιερού ναού στους νέους.

lagadas.net

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas