Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 09:54

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ

Το θεατρικό έργο του Νίκου Λυγερού «Πέντε κινήσεις για μία σιωπή» παρουσιάζουν η θεατρική ομάδα «Ενωση Θεάτρου» σε συνεργασία με τον Ποντιακό Σύλλογο Πολυδενδρίου Λαγκαδά.

Πρόκειται για ένα έργο, δομημένο όπως μια μουσική σύνθεση, που πραγματεύεται το θέμα της αντίστασης της μνήμης ενάντια στην καταπίεση της λήθης, με τους ανθρώπους να μην αρκούνται στο να θυμούνται και να αποφασίζουν να μην ξεχάσουν. Μέσω αυτής της παράξενης επιλογής, οι θεατές αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της συλλογικής συνείδησης η οποία διαπερνά το τείχος των λέξεων για ν’ αγγίξει τη σιωπή.

Η παράσταση παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με στόχο «να διατρανώνουμε την αντίστασή μας σε όλους εκείνους που επιχειρούν να δολοφονήσουν τη μνήμη μας, γιατί η λήθη είναι απάνθρωπη και μόνο αν δεν συναινέσουμε στο θάνατο της μνήμης θα μπορέσουμε να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος χωρίς άλλες γενοκτονίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.

Σκηνοθέτης του έργου είναι ο κ. Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 19.30 στο χώρο του Ποντιακού Σύλλογου Πολυδενδρίου Λαγκαδά.

-Ο Ποντιακός Σύλλογος και ο Σύλλογος Αιμοδοτών Πολυδενδρίου Λαγκαδά διοργανώνουμε αιμοδοσία στις 31.3.2019 και ώρα 9:30 - 13:00 με συμβολικό χαρακτήρα και καλούμε τα μέλη και τους φίλουςμας να δώσουν το παρόν. Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας, αυτών που με το αίμα τους πότισαν τα Αμάραντα της Ποντιακής γης. Εμείς οι απόγονοι αυτών ως μικρό δείγμα τιμής θα δώσουμε αίμα στην μνήμη τους !!!!

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas