Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 09:15

Ομιλία με θέμα «Το Προσύμφωνο των Πρεσπών και οι Επιπτώσεις του» στα Λουτρά Λαγκαδά

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου μας με τη στήριξη του Δήμου Λαγκαδά, διοργανώνουν αυτή την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα των Λουτρών, ομιλία με θέμα «Το Προσύμφωνο των Πρεσπών και οι Επιπτώσεις του».
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Λυγερός. Προλογίζει ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λαγκαδά Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς.
Διοργάνωση: Ποντιακός Σύλλογος Πολυδενδρίου Λαγκαδά, Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας», Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λαγκαδά, Δήμος Λαγκαδά.
Την εκδήλωση στηρίζουν επίσης οι Σύλλογοι:
1. Σαρακατσάνων Επαρχίας Λαγκαδά "ΤΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΛΦΙΑ".
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου Ασκού "Ο ΦΑΡΟΣ"
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Πέντε Βρυσών Λαγκαδά.
4. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρακοντίου Λαγκαδά.
5. Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ζαγκλιβερίου.
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσαυγής.
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων και τους Πολιτιστικούς μας Συλλόγους, διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου 2018 στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά στις 10 Ιουλίου 2018 εξέδωσε ΨΗΦΙΣΜΑ εκφράζοντας την αντίθεσή του στο περιεχόμενο της «Συμφωνίας των Πρεσπών», το οποίο απεστάλη στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - Αριθμός Απόφασης 183/10-07-2018
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (σημ:10-7-2018) με πρώτο θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων κατέληξε στα εξής:
Η «συμφωνία των Πρεσπών» (17.6.2018) συνιστά πολύ σοβαρή διπλωματική και εθνική ήττα και είναι επιζήμια για τα συμφέροντα και το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.
Καμιά ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε αναγνωρίσει «μακεδονική» εθνότητα ή «μακεδονική» γλώσσα, που συνιστούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας.
Η «συμφωνία» αυτή δεν είναι βιώσιμη και δεν μπορεί να σταθεί ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Η κυβέρνηση κατάφερε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα, παρά την καλύτερη από κάθε άλλη φορά συγκυρία και παρά τις καλύτερες από κάθε άλλη φορά συνθήκες.
Ως Έλληνες πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε το σφετερισμό της Ιστορίας, της ταυτότητας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας.
1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη «συμφωνία των Πρεσπών».
2. Καλούμε πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να μην επικυρώσουν ποτέ αυτή την εθνικά επιζήμια «συμφωνία» και να αποτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων.
3. Καλούμε, εκτός από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα πολιτικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μην αποχωρήσουν, αλλά να συμμετέχουν και να ψηφίσουν ενάντια στη «συμφωνία των Πρεσπών» όταν εισαχθεί προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.
4. Ζητούμε από την κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα για τη «συμφωνία των Πρεσπών», ώστε να δοθεί στους πολίτες της χώρας το νόμιμο δικαίωμά τους να επικυρώσουν ή να απορρίψουν αυτή τη «συμφωνία», που αφορά μείζον εθνικό θέμα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.”

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas