Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 10:11

ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ(photos)

Ένα πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που έχει δημιουργηθεί στην Βόρεια Ελλάδα εγκαινιάζεται τις επόμενες ημέρες. Ο λόγος για το Πάρκο στο οποίο μετατράπηκε το πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη στην δυτική είσοδο της πόλης.

Το νέο πάρκο αναμένεται να είναι το νέο «πράσινο σημείο» του νομού και όπως δηλώνει στο GrTimes.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

«Το Πάρκο είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για τη διοίκησή μας και είμαστε ιδαίτερα χαρούμενοι που το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς ο δήμος Λαγκαδά να ξοδέψει ένα ευρώ, αφού το κόστος το ανέλαβε συγκεκριμένη εταιρία» υποστηρίζει ο κ. Καραγιάννης.

Στόχος του πάρκου είναι η οργάνωση και η προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα.

Οι επισκέπτες του πάρκου, μικροί  και μεγάλοι, θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν απευθείας εκπτωτικά κουπόνια ή να διαθέτουν χρήματα σε κοινωνικούς οργανισμούς ανακυκλώνοντας τις συσκευασίες τους απευθείας σε κάποιο από τα Αυτόματα Μηχανήματα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου έχει ήδη δημιουργηθεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπου θα πραγματοποιούνται μαθήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους νέους ανθρώπους ώστε  να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρι καλλιτεχνικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, χώρο περιβαλλοντικών παιχνιδιών, παιδότοπο, αμφιθέατρο, χώρο αναψυχής και κήπο.

Σημειώνεται πως το εν λόγω πάρκο είναι το δεύτερο που δημιουργείται στη χώρο, με πρώτο εκείνο των Αγίων Αναργύρων στην Αττική.

Του Βαγγέλη Στολάκη

www.grtimes.gr

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas