Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 11:39

ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΒΟΛΒΗ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας πρόκειται να στεγαστούν περίπου 5.000 πρόσφυγες για χρονικό διάστημα έξι μηνών.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος, μιλώντας στην εκπομπή της TV100 “Τα εν Δήμω” και στη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου, στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος , είναι αφενός να αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά και αφετέρου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προκύπτουν κατά τη χειμερινή περίοδο.

“Το υπουργείο προχώρησε σε ένα σχέδιο, το οποίο ειδικά για τον χειμώνα προβλέπει τη δημιουργία θέσεων σε ξενοδοχεία μέσω της χρηματοδότησης από τη DG Home. Μέσω διαγωνισμών που εξελίσσονται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι ξενοδόχοι προσφέρουν τα καταλύματα που διαθέτουν”, εξήγησε ο κ. Ράγκος, τονίζοντας ότι ξενοδοχειακοί χώροι έχουν ήδη δημιουργηθεί σε περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Βόλβη και η Χαλκηδόνα, η Αετόπετρα Σερρών καθώς και οι Μουριές του Κιλκίς.

“Οι πρωτοβουλίες αυτές αναλαμβάνονται, για να υποστηρίξουν κατ' αρχάς την αποσυμφόρηση κόσμου από τα νησιά και κατά δεύτερον την αποσυμφόρηση κόσμου που βρίσκεται σε μη κατάλληλη στέγαση εντός των δομών φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Προσφύγων Σοφία Ασλανίδου, αναφέρθηκε , στο πρόγραμμα “React”, το οποίο υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, προσφέροντας σε προσφυγικές οικογένειες στέγη σε μισθωμένα διαμερίσματα της πόλης.

Όπως είπε “το πρόγραμμα React είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα τα οποία υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Η κυρία Ασλανίδου τόνισε ότι το React λειτουργεί κατά κύριο λόγο ως πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.
thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas