Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 09:37

ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ : ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ (video)

Το τρις εξαμαρτείν ηλιθίων έργο. Από hotspot – Transition Camp

Χιλιάδες άρθρα γράφτηκαν για την φιλοξενία που πρέπει να προσφερθεί, και άλλα τόσα για το υψηλό επίπεδο πολιτισμικής συμπεριφοράς που πρέπει να επιδειχθεί σε ότι έχει να κάνει με τους πρόσφυγες – μετανάστες παράτυπους και μη.
Όμως για τι είδους φιλοξενία, καλή διάθεση και πολιτισμό, μπορεί να μιλήσει κανείς, όταν οι ίδιοι, δείχνουν ασέβεια στον τόπο που τους φιλοξενεί και συνάμα για τους ίδιους τους ανθρώπους που τους βοήθησαν?

Τα πάντα μαρτυρούν ότι η Μόρια και κάθε Μόρια που στήνεται σε όλη την επικράτεια αυτής της χώρας από τους ανίκανους προσωρινούς διαχειριστές της κεντρικής εξουσίας των Αθηνών, δημιουργείται από τους ίδιους τους διαβιούντες μέσα στα «κέντρα φιλοξενίας».

Η εξάπλωση ασθενειών και μολύνσεων στα κέντρα φιλοξενίας, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα «κακών υποδομών» αλλά συνάμα και απουσία της τήρησης των στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής. Οι βασικές αρχές υγιεινής, είναι κάτι το οποίο διδάσκεται κανείς από τα γεννοφάσκια του ανεξαιρέτως εθνικότητας, φυλής και χρώματος. Όμως οι εικόνες που αντικρίζει κανείς για πολλοστή φορά στο Βαγιοχώρι μαρτυρούν, ακριβώς το αντίθετο.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

volvipress.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas