Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 05:47

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τηρώντας τη δέσμευση της για τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών σύμφωνα με το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022, ενισχύοντας το ενεργειακό μίγμα της χώρας και διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές της αδείας της, πραγματοποίησε σήμερα τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή την τροφοδότηση του Λαγκαδά, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ο Δήμος Λαγκαδά συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία του Λαγκαδά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Φάμελλου Σ., του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απ., του Διευθύνοντος Συμβούλου της EnigaseluceS.p.A. κ. Chiarini Al., του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Τζώρτζη Δ.,της εκπροσώπου της Ολομέλειας της Ρ.Α.Ε. κας Καρακατσάνη Ν., του προέδρου Δ.Σ. κ. Μπούρα Β., των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ,του Δημάρχου Λαγκαδά Καραγιάννη Ι. και του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λ., άναψαν συμβολικά τη φλόγα του φυσικού αερίου και προχώρησαν στηνενεργοποίηση του πρώτου οικιακού και του πρώτου εμπορικού καταναλωτή.

Στη σύντομη τελετή ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας τόνισε ότι, η τροφοδότηση του Λαγκαδά σηματοδοτεί την αλλαγή του ενεργειακού χάρτη της χώρας δίνοντας πρόσβαση σε όλους τους δυνητικούς καταναλωτές των απομακρυσμένων από το δίκτυο περιοχών και κάνοντας πράξη τη δέσμευση της Εταιρείας για αέριο παντού!

Αναφέρθηκε στην ταχύτατη πορεία με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο, χάρις στον συντονισμένο τρόπο με τον οποίο ενήργησε το προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο και συνεχάρη. Όπως είπε, το ενδιαφέρον των κατοίκων του Λαγκαδά είναι μεγάλο, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί 600 αιτήσεις σύνδεσης, και οι υπογεγραμμένες συμβάσεις σύνδεσης ανέρχονται σε 62 εκ των οποίων οι 7 αφορούν δημοτικά κτίρια που από το φετινό χειμώνα θα επωφεληθούν της χρήσης του φυσικού αερίου.

Επεσήμανε, ότι κατασκευάστηκαν 6 χλμ.δικτύου χαμηλής πίεσης και έως το 2022 το δίκτυο αναμένεται να φτάσειτα 10,5χλμ, επένδυση ύψους άνω των 4 εκ. ευρώ. Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Λαγκαδά, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Το επόμενο διάστημα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα προχωρήσει στην τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με χρήση Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG), για το νομό Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνας έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2018, στην περιοχή της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα έως το τέλος του Νοεμβρίου του 2018 και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έως τον Οκτώβριο του 2018 στον Τύρναβο, έως το Νοέμβριο του 2018 στην Καλαμπάκα του Δήμου Μετεώρων και στην Ελασσόνα του Δήμου Ελασσόνας.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas