Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 11:18

ΕΚΡΥΒΑΝ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΑΤΟΜΑ

Στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών συμμορίας και στην εξιχνίαση περιπτώσεων παράνομων μεταφορών 60 συνολικά αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των 3 συλληφθέντων (αλλοδαποί ηλικίας 28,18 και 30 ετών) σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης.

Ειδικότερα χθες το πρωί (29-07-2018), αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Ο 28χρονος Πακιστανός, οδηγός του εισήλθε σε αγροτικό δρόμο στο ύψος του χωριού Βασιλούδι και αποβίβασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 7 άτομα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα εντοπίσθηκαν πέραν του οδηγού, ο οποίος συνελήφθη, επιπλέον δύο 2 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, εντοπίστηκαν είκοσι 26 ακόμη παράτυποι μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, τους οποίους, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος είχε μεταφέρει σε προγενέστερο χρόνο, ενώ στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη 18χρονος Πακιστανός που είχε αναλάβει τον ρόλο του φύλακα.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, προέκυψε ότι οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από περιοχή του Έβρου, καθώς και ότι φυλάσσονταν στο παραπάνω κτίριο έως ότου οικεία τους πρόσωπα να καταβάλουν χρηματικό ποσό για τη μεταφορά τους.

Παράλληλα χθες το βράδυ , αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε 30χρονος Αλγερινός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), στο οποίο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν 25 αλλοδαπούς, διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο (Νομός Έβρου) με τελικό προορισμό διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas