Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 18:40

"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...." ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"....

Μόνο αυτή η φράση μπορεί να ειπωθεί στην περίπτωση του κ. Κωστόπουλου έπειτα από την περιβόητη πλέον πανηγυρική του δήλωση πως "ξεβλάχεψε" ένα κομμάτι Ελλήνων με τα περιοδικά του! Η αλήθεια βρίσκεται βαθύτερα βέβαια!

Είναι η αλήθεια της σάπιας Ελλάδος. Αυτής που μας οδηγεί με κάθε μέσο στην εξαθλίωση, στην χαμηλού επιπέδου γνώση, γιατί έπρεπε να διαβάζουμε για τον γάμο του τάδε και του δείνα στα περιοδικά του κ. Κωστόπουλου! Ποιος παντρεύτηκε ποια, που και πότε. Άλλωστε, σε τί ωφελεί να γνωρίζουμε πως η Ελλαδίτσα μας ελευθερώθηκε, εξελίχθηκε και άκμασε και με τη βοήθεια κάποιων ορεσίβιων ανθρώπων που με το σθένος, την όποια δύναμη, την περίσσεια υπερηφάνεια και τον έντονο πατριωτισμό που κυλούσε μέσα τους; Η "δουλειά" μας λοιπόν είναι να ξεγράψουμε όλα αυτά τα οποία οδήγησαν άλλους λαούς να μας ζηλεύουν ως Έθνος και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας υποδουλώσουν! Και δεν είναι μόνο αυτό.......

Όλο αυτό το συνονθύλευμα βρίσκει "πατερίτσα" δεξιά και αριστερά και προχωρά με αυξητικές τάσεις, ελέω μιας κυβέρνησης! Μιας κυβέρνησης που βοηθά και συμπαραστέκεται όχι στους ικανούς και στους άξιους αυτού του τόπου(έχουμε ευτυχώς πάρα πολλούς ακόμη), αλλά στους μηδενιστές, στους "εξυγιαντές", σε αυτούς που υποτίθεται "ευρωπαΐστηκαν"!

Αν θέλετε κ. Κωστόπουλε να δείξετε το δρόμο προς την Ευρώπη, μάθετε λοιπόν ότι τον δρόμο αυτόν τον έδειξαν κάποιοι Μεγάλοι Βλάχοι, πολύ πριν από εσάς, με τους πραγματικούς και έμπρακτους αγώνες τους. Με τον Αβέρωφ, που δώρισε την περιουσία του για να διοργανωθούν οι πρώτοι Επίσημοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896(είστε και Ολυμπιακός, ανάθεμα με αν ξερετε τι σημαίνει η λέξη της ομάδος που υποστηρίζετε). Υπολογίζετε τη διαφορά? Το 1896! Από τότε έγιναν Ευρωπαίοι οι Έλληνες. Από τότε ένωσαν τους λαούς κάθε χώρας, χρώματος, και χαρακτήρος. Δε χρειαστήκατε εσείς γιατί πριν από εσάς, μερίμνησαν άλλοι και σωστά! Και τότε δεν υπήρχαν περιοδικά.

Άραγε γνωρίζετε τον Ρήγα Φεραίο; Αυτόν με τον "Θούριο" του που κήρυττε την ισότητα των πολιτών ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και θρησκείας; Αυτόν που με την περίφημη Χάρτα της Ελλάδος, απεικόνισε την έκταση και ακτινοβολία του αρχαίου και νέου ελληνισμού που ανακαλούσε στη μνήμη των ραγιάδων την προγονική τους ιστορία και δόξα; Βλάχος κι αυτός!

Να πούμε κι άλλους που θέλησαν να στείλουν κομμάτια των Ελλήνων στην Ευρώπη; Σίμων Σίνας. Βαρόνος στην Αυστροουγγαρία και πρώτος πρέσβης των Ελλήνων στη Βιέννη, καταγόμενος από την Ελληνικότατη Μοσχόπολη. Αναδείχθηκε σε μεγάλο Εθνικό Ευεργέτη(Ακαδημία Αθηνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο, Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών και Οφθαλμιατρείο Αθηνών).

Ευαγγέλης Ζάππας. Έμπορος στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες απ την αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο. Τον ξέρετε πολύ καλά, δώρισε το Ζάππειο Μέγαρο.

Αλέξανδρος Παπάγος κ. Κωστόπουλε. Στρατάρχης και πρωθυπουργός της Ελλάδος. Πολέμησε από το 1912 μέχρι το 1949, για να μπορείτε εσείς να "ξεβλαχέψετε" τους Έλληνες!

Σωτήρης Βούλγαρης. Ιδρυτής του διεθνούς οίκου κοσμημάτων Bulgari. Από το 1894 στη Ρώμη. Στην Ευρώπη που στείλατε τους "ξεβλαχοποιημένους" Έλληνες. Βλάχος κι αυτός δυστυχώς για εσάς.

Μίλτος Μανάκιας. Από τους πρωτοπόρους του Βαλκανικού κινηματογράφου. Βλάχος και όχι "ξεβλάχος".

Να αναφέρω κι άλλους; Θα κουραστείτε να διαβάζετε. Αυτή είναι η μια σκοπιά. Αν το δούμε διαφορετικά, μπορούμε εμείς οι Βλάχοι να θεωρήσουμε κι εσάς ευεργέτη κ. Κωστόπουλε. Σας ευχαριστούμε λοιπόν που καταφέρατε να μας ευεργετήσετε ενώνοντας μας λίγο παραπάνω και να θυμηθούμε ποιών προγόνων παιδιά είμαστε και να μπορούμε να υπερασπιστούμε με τον τρόπο μας την περήφανη καταγωγή μας.

Ίσως τώρα, που "λείπουν" τα περιοδικά σας, καταφέρουμε να "βλαχέψουμε" και πάλι τους Έλληνες που "ξεβλαχέψατε" και να τους θυμήσουμε από που κρατά η σκούφια τους. Γι αυτό άλλωστε, εμείς οι Βλάχοι αυξάνουμε και εντείνουμε κατά δύναμιν τις πράξεις μας υπερ Πατρίδος γιατί έχουμε την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαρία και τη συνείδηση μας άγρυπνη.

Γιατί, είδες Βλάχο; Σε είδε πρώτος!

Σ. Σ. 28 ετών, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Βλάχος!

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas